Toon zoekbalkToon menu

Onze Top 7 tools van 2016 21/12/2016

Het jaar is bijna voorbij. In 2016 vond je weer veel praktische tools op het Kennisplein, mede ontwikkeld door de gehandicaptensector zelf. Welke gebruikten jullie dit jaar het meest? Een overzicht met de populairste tools:

Afbeelding top 7 tools gehandicaptenzorg

1. Activiteitenboek verstandelijke beperking en autisme

Een gratis boek met 88 bladzijdes aan oefeningen om volwassenen en ouderen met een lichte of matige verstandelijke beperking op een veilige en plezierige manier te laten bewegen.

Bekijk het gratis Beweegprogramma

2. Lesbrief Niet-aangeboren Hersenletsel

In deze lesbrief staat alle benodigde basisinformatie over NAH. Door de deskundigheid van professionals over Niet-aangeboren Hersenletsel te bevorderen kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren.

Ga naar Lesbrief NAH

3. Pijnobservatielijsten

Pijn herkennen en inschatten bij mensen met een verstandelijke beperking kan lastig zijn. Onze handige pijnobservatielijsten kunnen erbij helpen.

Ga naar de pijnobservatielijsten

4. Medicatieveiligheidtest

Weet jij voldoende om medicatiefouten te helpen voorkomen? Test dit met de zelftest medicatieveiligheid voor begeleiders. Je krijgt direct verbetertips.

Doe de Medicatieveiligheidtest 

5. Methode hechtingsstoornis en verstandelijke beperking: ARGOS

De combinatie van hechtingsstoornis en verstandelijke beperking is ingewikkeld en stelt zowel begeleiders als cliënten voor grote uitdagingen. Bij Carante Groep is een boekje verschenen over methode ARGOS.

Download gratis boekje ARGOS 

6. Apps die zelfredzaamheid bevorderen

Dit handige document biedt een overzicht van digitale spelvormen en apps die zelfredzaamheid bevorderen voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Download 'Allemaal Digitaal!' 

7. Dementiespel 'Weten, vergeten en begeleiden'

Het Dementiespel helpt je om op een aansprekende en laagdrempelige manier om te gaan met cliënten met een verstandelijke beperking en dementie.

Download het Dementiespel en print het uit

Mis je iets?

Welke tool gebruik jij veel? En mis je er één? Laat het weten in een reactie.

Bekijk ook de Top 5 Tools van 2015 >>

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.