Toon zoekbalkToon menu

Zorgorganisaties Amerpoort en Careyn werken samen 08/12/2016

Zorgorganisaties Amerpoort en Careyn gaan samenwerken. Hierdoor is de toekomst van Verzorgingshuis Vinkenoord in Vinkenveen gered en krijgt het huis een nieuwe bestemming.

Zorgorganisaties Amerpoort en Careyn werken samen

Naast de huidige bewoners biedt de locatie vanaf medio 2017 ook woonruimte aan 15 jong volwassenen met een verstandelijke beperking uit de gemeente De Ronde Venen.

Nieuwe bestemming verzorgingshuis Careyn 

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de huidige bewoners van het verzorgingshuis hoeven niet te verhuizen en de jongeren kunnen begeleid zelfstandig wonen in vertrouwde omgeving dichtbij hun familie. Zonder de samenwerking zou het verzorgingshuis binnen afzienbare tijd de deuren hebben moeten sluiten.

Samenwerkingsovereenkomst Careyn en Amerpoort getekend

Paul Willems, bestuurder van Amerpoort en Harry Luik, tijdelijk bestuursvoorzitter van Careyn, tekenden samen met huidige bewoner Olga Voortwist en toekomstig bewoner Arjan van Dijk de samenwerkingsovereenkomst.

Arjan kijkt er naar uit om uit huis te gaan en op zichzelf te gaan wonen. Hij werkt bij de Hema en als conciërge bij een VMBO in Mijdrecht en is blij met vooruitzicht van een eigen woonplek in De Ronde Venen. ”Ik woon nu bij mijn ouders in Mijdrecht en heb er hartstikke zin in dat ik hier kan komen wonen.” Ook de huidige bewoners zijn blij met de komst van de jongeren.

Amerpoort bestuurder Paul Willems is trots op deze mooie kans. “Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken. Ouderen en jong volwassenen uit Ronde Venen gaan straks samen in Vinkenoord wonen. Het kan niet anders dat dat tot mooie ontmoetingen leidt.”

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.