Toon zoekbalkToon menu

Lesbrief NAH bijna beschikbaar! 04/02/2016

Maandag 8 februari 2016 wordt de lesbrief Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) online gelanceerd. Hogeschool Windesheim Flevoland heeft in een werkplaats van Kennisplein Gehandicaptensector een lesbrief ontwikkeld met de basisinformatie over niet-aangeboren hersenletsel.

 

hersenenWaarom lesbrief NAH?

In Nederland hebben naar schatting 650.000 mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te maken. Er is dan ook steeds meer behoefte aan basiskennis over de oorzaken en gevolgen van NAH en over hoe je hersenletsel kunt signaleren.

Wist je dat…

In Nederland per uur 15 mensen een niet-aangeboren hersenletsel krijgen? Dat zijn zo’n 130.000 nieuwe gevallen per jaar!

Doel van de lesbrief

Het doel van de lesbrief is het vergroten van deskundigheid van (aankomende) professionals op gebied van niet-aangeboren hersenletsel. In de lesbrief staat alle benodigde basisinformatie over NAH. Door de deskundigheid van professionals over NAH te bevorderen kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren.

In de lesbrief is gekozen voor een combinatie van theorie over NAH en praktische aanwijzingen voor in de praktijk. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met de verschillende vormen van NAH, onzichtbare gevolgen, het signaleren van deze gevolgen en bijbehorende gesprekstechnieken en vaardigheden.

Downloaden

Download de Lesbrief met basisinformatie over niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Ervaringsverhaal cliënt met NAH

Hoe staat een cliënt met NAH in het leven? Hoe ervaart iemand met NAH het dagelijks leven? Lees het blog  van Siemon Vroom over zijn leven met NAH.

Lees verder over NAH