Toon zoekbalkToon menu

'Overheid haalt doelen gehandicapten zelf niet' 26/02/2016

Ondanks de inspanningen van de overheid om mensen met een beperking aan het werk te krijgen bij bedrijven, blijft zij zelf sterk achter bij gestelde doelen. Dat meldt het Financieel Dagblad.

 

werken met een beperkingAfgelopen 3 jaar hadden er 3000 arbeidsplaatsen voor gehandicapten gerealiseerd moeten worden bij de politie, belastingdienst, scholen en andere overheidsinstellingen. Dat is niet gelukt, zo schrijft het FD. "De overheid is goed op weg, maar het gaat niet snel genoeg", meldt Hans Spigt (Banenambassadeur voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). "De banen die voor deze groep gerealiseerd moeten worden, zijn aangepaste werkzaamheden. Die moeten gecreëerd worden en dat kost tijd."

Veel inzet bij gemeenten

Spigt verwacht dat het doel om 25.000 gehandicapten aan het werk te krijgen bij de overheid wel gehaald zal worden binnen 10 jaar. "Het werkt als een soort vliegwiel. Als er eenmaal goede voorbeelden zijn, worden die gekopieerd en komt er steeds meer een systeem voor het creëren van dit soort plekken." Er zijn volgens Spigt ook overheidsinstanties die het goed doen, zoals provincies, universiteiten en hogescholen. "Bij de gemeenten zie je ook best veel inzet."

Bron: Gemeente.nu

Verder lezen over werken