Toon zoekbalkToon menu

Wat gebeurde er in januari in de gehandicaptensector? 29/01/2016

Wat gebeurde er in januari in de gehandicaptensector? Voor ons was het een mooie maand met nieuwe tools, tips, tof nieuws en een nieuw thema. 

4 handige & inspirerende artikelen van deze maand.

1. Gelijke rechten voor mensen met een beperking & toegankelijkheid wordt de norm

Het heeft een tijd geduurd, maar 21 januari ratificeerde de Tweede Kamer het VN-verdrag dan eindelijk. Mensen met een beperking krijgen hiermee de zelfde rechten als ieder ander. Daarnaast besloot de Kamer dat toegankelijkheid de norm moet worden. Openbare ruimten en gebouwen moeten voor iedereen toegankelijk worden.
>> Lees meer

2. Start landelijk programma om oneigenlijk gebruik psychofarmaca terug te dringen

'Beter af met minder: bewust gebruik psychofarmaca’ is het nieuwe landelijke programma om bewuster om te gaan met gedragsmedicatie bij mensen dementie of een verstandelijke beperking. Tijdens de startbijeenkomst vond de officiele overhandiging plaats van 10 uitgangspunten voor het gebruik van psychofarmaca.
>> Handige downloads en een toolkit

3. Nieuw thema met informatie & tools voor optimale mondzorg

Mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking is belangrijk. Zij lopen meer risico op mondproblemen. Op het Kennisplein Gehandicaptensector hebben we in samenwerking met TNO Mondzorg een aantal pagina's ingericht met praktische informatie, tips en tools voor optimale mondverzorging bij mensen met een verstandelijke beperking.
>> Bekijk het subthema Mondzorg

4. Video: Tips en ervaringen in begeleiding ouder wordende cliënten

In het najaar van 2015 organiseerde Ipse de Bruggen  samen met het Kennisplein Gehandicaptensector een werkbezoek voor begeleiders van ouder wordende cliënten. Hoe begeleiden zij deze kwetsbare groep zo goed mogelijk?
>> Bekijk de video