Toon zoekbalkToon menu

Jouw passie voor ouderen met een beperking op een foto. Doe mee met de foto-wedstrijd! 01/07/2016

Met een foto & de hashtag #oudereninbeeld kunnen professionals vanaf vandaag, maandag 4 juli hun passie in beeld brengen voor het werken met ouderen met een verstandelijke beperking. Met deze fotowedstrijd willen we aandacht vragen voor de zorg aan en ondersteuning van ouder wordende mensen met een beperking.

Het gaat hier om een kwetsbare doelgroep waarbij fysieke en mentale kwetsbaarheid zich eerder en vaker openbaart dan bij ‘gewone’ ouderen. Met de wedstrijd wordt de ambitie van Ouderen in het Vizier in beeld gebracht. Ouderen in het vizier is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten dat Gewoon Bijzonder heet.

Fotowedstrijd Ouderen in het vizier. Doe mee!

Hoe hou jij ouderen met een verstandelijke beperking in het vizier? Doe mee met deze fotowedstrijd en deel je passie voor een kwetsbare groep. Maak een foto van wat jou inspireert om met deze doelgroep te werken. Hilair met zus

Wat moet er op de foto staan?

Op je foto kunnen mensen te zien zijn, een situatie, de natuur, maar bijvoorbeeld ook een detail of een close up. Zo lang het jouw passie weergeeft. Zet er in maximaal één zin een titel bij. Je foto kun je vervolgens delen via Facebook, Instagram of twitter met de hashtag #oudereninbeeld. 

Over Gewoon Bijzonder & Ouderen in het Vizier

Ouderen in het Vizier is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten, Gewoon Bijzonder. Dit kennisprogramma wil betere zorg en ondersteuning realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Fysieke en mentale kwetsbaarheid openbaart zich onder ouderen met een verstandelijke beperking eerder en vaker dan bij ‘gewone’ ouderen, vaak al vanaf de leeftijd van 40 jaar. Ouderen in het Vizier haalt kennis op uit de praktijk, bundelt deze en maakt de informatie beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg.

ZonMw organiseert en regisseert het programma. Kennisplein Gehandicaptensector maakt de kennis en informatie uit de projecten van Gewoon Bijzonder voor de sector beschikbaar. De website van Gewoon Bijzonder biedt de nieuwste inzichten en kennis over praktijkgericht onderzoek. Onderzoek is immers van en voor iedereen!

Informatie & wedstrijdvoorwaarden fotowedstrijd

Doe mee met de fotowedstrijd en breng de zorg aan en ondersteuning van ouder wordende mensen met een beperking onder de aandacht. Meer over de actie en wedstrijdvoorwaarden of download de flyer (pdf).