Toon zoekbalkToon menu

Mensen met hersenletsel vaak verkeerd beoordeeld 16/06/2016

Mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel worden vaak bij terugkeer naar werk verkeerd beoordeeld, omdat NAH aan de buitenkant niet te zien is. Dat leidt tot onbegrip voor de situatie van de patiënt. De Hersenstichting heeft een platform ontwikkeld met informatie voor een optimale re-integratie. Het platform Werken met Hersenletsel is voor werknemers met hersenletsel, hun werkgevers en professionals zoals bedrijfsartsen.

werkoverlegJaarlijks krijgen naar schatting 160.000 mensen te maken met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenoperatie. De onzichtbare gevolgen, zoals vertraagde informatieverwerking en vermoeidheid, zijn vaak impactvol en hebben ook invloed op het werkgebied en het beoordelingstraject voor re-integratie. Slechts 40% van de mensen met een NAH, die werkzaam waren voor het letsel optrad, is na 2 jaar weer aan het werk.

Re-integratie verbeteren

Het platform moet re-integratie van deze groep verbeteren. Het platform Werkenmethersenletsel.nl biedt nu antwoord op vragen als ‘waar heb ik recht op als ik na revalidatie weer aan het werk wil’ of ‘ik wil mijn medewerker graag een kans geven, maar waar moet ik rekening mee houden?’ Via een eenvoudige vraag-&-antwoord-opzet wordt de wet- en regelgeving rondom re-integratie helder uiteengezet.

Lees en bezoek het platform.

Bron / tekst: De Hersenstichting

Lees meer