Toon zoekbalkToon menu

Dementietafel en KansPlus samen verder 24/03/2016

KansPlus gaat het komend jaar de Dementietafel in de verschillende provincies en de werkgroepen die hierbij betrokken zijn, ondersteunen en versterken. Dit in navolging van het project 'Dementietafel - delen en verbeteren' van Ieder(in), waarmee in drie jaar tijd in iedere provincie een Dementietafel is opgezet en werkgroepen actief zijn geworden.

Dementietafel GroningenAls resultaat van dit project is nu een handreiking beschikbaar waarmee betrokkenen bij mensen met verstandelijke beperking (en dementie) zelf een Dementietafel kunnen organiseren. Download de handreiking en ga aan de slag!

De papieren versie van deze handreiking is te bestellen via KansPlus (info@kansplus.nl).

Onlangs tekenden de directeuren van Ieder(In) (Illya Soffer) en van KansPlus (Dickie van de Kaa) de overdracht. Bij Dementietafels zijn familie, mantelzorgers en professionele hulpverleners met elkaar in gesprek over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. In 2012 heeft Ieder(in) zich op vraag van KansPlus bereid verklaard het project tot en met 2015 onder haar hoede te nemen. Het fantastische resultaat hiervan is dat er nu Dementietafels zijn in alle provincies. Financiële steun is verleend door Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland (VGN), Fonds verstandelijk Gehandicapten, Rabobank Foundation en stichting SPZ.

Over de Dementietafel

Zoek je dé plek waar je in een ongedwongen en open sfeer anderen kunt ontmoeten en  ervaringen kunt delen over de zorg en ondersteuning en ieders persoonlijke beleving? De Dementietafel wil er voor zorgen dat de zorg en ondersteuning voor mensen met verstandelijke beperking en dementie verbetert en daarmee hun kwaliteit van leven. In deze video zie je hoe de Dementietafel in Groningen eruit zag.

{kgs20_toon_youtube('HduiRNfzGvk')}

Recentelijk is er een handreiking 'Dementietafel delen & verbeteren' verschenen waarin allerhande tips en aanknopingspunten te vinden zijn voor het oprichten van een Dementietafel. 

Meer informatie over Dementietafel