Toon zoekbalkToon menu

Niemand met NAH tussen wal en schip 04/05/2016

Mensen die een ernstig hersenletsel oplopen en in een coma raken, kunnen in Nederland rekenen op optimale medische hulpverlening in de acute fase in het ziekenhuis. Hierna echter is de medische zorg niet in staat om adequaat in te spelen op dat wat nodig is voor deze patiënten.

hersenenBehandelingen in kaart brengen

Om de knelpunten aan te pakken en kennis te ontwikkelen, toe te passen en uit te wisselen heeft een groep wetenschappers en professionals, waaronder Lavrijsen en Eilander, het initiatief genomen om een landelijk expertisenetwerk op te zetten in samenwerking met diverse instellingen, waaronder Vilans. Binnen dit netwerk willen zij als eerste stap in kaart brengen welke behandelingen er zijn en op welke wijze behandelaars beter kunnen samenwerken, ook met families. Senior-adviseur Marjan Hurkmans van Vilans: 'Dit moet bijdragen aan een betere zorg voor deze kwetsbare patiënten. Zodat niemand meer buiten de boot valt.' Lees meer over het nieuwe landelijke expertisenetwerk (pdf)

Binnen dit netwerk willen zij als eerste stap in kaart brengen wat er al aan behandelingen zijn en op welke wijze behandelaars beter kunnen samenwerken, ook met families.

Dit alles moet bijdragen aan een betere zorg voor deze kwetsbare patiënten. Zodat niemand meer buiten de boot valt.

Verder lezen