Toon zoekbalkToon menu

Kom naar de inspiratiebijeenkomst over het VN-verdrag 08/11/2016

Op 13 en 15 december organiseert Vilans inspiratiebijeenkomsten voor professionals in de gehandicaptenzorg over het VN-verdrag. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we voorbeelden en geven we ideeën hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het verdrag.

 

Het VN-verdrag handicap gaat over rechten van mensen met een beperking. Nederland heeft het VN-verdrag onlangs geratificeerd en het verdrag is officieel in werking getreden. Dit houdt in dat de overheid verplicht is te werken aan een betere positie van mensen met een beperking. Zij moeten in staat zijn om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

We merken dat er nog veel onduidelijk is wat betreft het verdrag. Ook bij zorgorganisaties valt dit op, enkele organisaties zijn voorlopers en zijn al druk bezig om de organisatie ‘VN-verdrag-proof’ te maken. Maar de meeste zijn er nog niet actief mee bezig of hebben nog vragen. Bekijk de babbelbox- video over het VN-verdrag:

{kgs20_toon_youtube('Qkbcg02gku8')}

Inspiratiebijeenkomst VN-verdrag

Vilans wil de kennis en het bewustzijn over het VN-verdrag handicap bij zorgorganisaties vergroten. Wij bieden goede voorbeelden, inspiratiebijeenkomsten en een actieplan waarmee zorgorganisaties zelf aan de slag kunnen.

Wil je bij een van deze bijeenkomsten zijn? Meld je dan aan via het inschrijfformulier. Bijwonen is kosteloos.

Meer lezen

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.