Toon zoekbalkToon menu

Hersenz genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 06/10/2016

Hersenz wordt uitgevoerd door een landelijk netwerk. Twaalf zorgorganisaties die zich specialiseren in niet-aangeboren hersenletsel hebben de handen ineen geslagen en een nieuw behandelprogramma opgezet. “Hersenz biedt mensen een nieuw perspectief in hun leven en dicht de kloof in de zorgketen tussen een ziekenhuisopname, revalidatie en de chronische fase waarin mensen leren omgaan met de breuk in hun leven ten gevolge van hersenletsel. Het samenwerkingsverband is innovatief, het behandelprogramma is innovatief en de gemeten resultaten zijn verrassend hoopgevend: er is meer mogelijk dankzij Hersenz!", aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en een van de initiatiefnemers van Hersenz.
Hersenz wordt gegeven door ervaren behandelaars op meer dan veertig locaties in Nederland. Mensen werken aan persoonlijke doelen en ze leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking. De twaalf zorgorganisaties die Hersenz hebben ontwikkeld en aanbieden zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De opzet van de behandeling is overal in Nederland hetzelfde.

De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert al vijftien jaar innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst. Met deze prijs geeft de Rabobank innovatieve ondernemers een duwtje in de rug om hun weg naar de markt te vinden.

Bron: De Noorderbrug