Toon zoekbalkToon menu

Nieuwe ronde Anton Došen Scriptieprijs en Jan van der Kruis Innovatieprijs 15/09/2016

In het voorjaar van 2017 worden er twee prijzen uitgereikt: de Anton Došen Scriptieprijs en Jan van der Kruis Innovatieprijs.

Beide prijzen bestaan uit een bedrag van 5000 euro. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het tweejaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking van Tranzo (Tilburg University).

Jan van der Kruis Innovatieprijs

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is ingesteld om mensen te motiveren de brug te slaan tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Projecten of initiatieven in Nederland die zijn afgerond tussen januari 2015 en november 2016 kunnen worden ingezonden.

Anton Došen Scriptieprijs

De Anton Došen Scriptieprijs wil onderzoek stimuleren naar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of gedragsproblemen (begeleiding, behandeling en diagnostiek) en wordt uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie op dit gebied.

Iedereen die een scriptie in de Nederlandse taal heeft geschreven in het kader van een universitaire master aan een universiteit in Nederland of België in het academisch jaar 2014/2015 en 2015/2016, en waarbij het onderwerp van de scriptie aansluit, komt in aanmerking voor de scriptieprijs.

Meedoen?

Aanmelden kan vanaf half juni 2016 tot 1 november 2016 via de website van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. Op deze website staat ook meer achtergrondinformatie over beide prijzen.

Meer weten

Voor vragen met betrekking tot beide prijzen, kun je contact opnemen met de secretaris van de beoordelingscommissies via:

Bron: de VGN