Toon zoekbalkToon menu

Enquête openbaar vervoer voor mensen met beperking 21/08/2017

MEE wil middels een enquête de belevenissen van mensen met een beperking die reizen met het openbaar vervoer in kaart brengen. De focus ligt hierbij vooral op de mogelijkheden om het openbaar vervoer toegankelijker te maken (in plaats van op de beperkingen nu).

openbaar-vervoer-trein-bus-toegankelijkheid-beperking-enquete-mee.nlOpenbaar vervoer en mensen met een beperking

In de enquête staan de twee vragen centraal:

  • Hoe ervaren mensen met een beperking het openbaar vervoer, in de eigen gemeente en daarbuiten?
  • Welke verbeteringen kunnen helpen om het openbaar vervoer toegankelijker te maken?

Aanleiding voor de enquête

De aanleiding voor de enquête was een diner, waarbij ervaringsdeskundige en medewerker bij MEE Patrick Schmidt bij prinses Laurentien mocht vertellen waar mensen met een beperking vandaag de dag nog tegenaan lopen in het openbaar vervoer. Dit zorgde voor een ratificatie van het VN-verdrag voor personen met een handicap en een brief van de staatsecretaris dat het openbaar vervoer in Nederland nog veel kwetsbaarheden kent voor mensen met een beperking.

Patrick is vanwege zijn beperking rolstoelafhankelijk en is 5 jaar geleden met MEE in aanraking gekomen door het project MEE op Weg. Hier leerde hij met een OV-/fietsmaatje om met het openbaar vervoer te reizen als alternatief voor aangepast vervoer. Sindsdien reist hij zelfstandig.

Dit gebeurt er met de resultaten...

De uitkomsten van de enquête worden door MEE aangeboden tijdens een ‘Ervaar-mee-reis’ in het najaar van 2017. In het najaar worden de resultaten aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en prinses Laurentien.

Lees ook: