Toon zoekbalkToon menu

Oproep: input voor congres 'Focus op Onderzoek' 05/12/2017

Vrijdag 1 juni 2018 vindt de zevende editie van het congres ‘Focus op onderzoek’ plaats, onder het motto: ‘Partnerschap in onderzoek’. Hou jij je momenteel bezig met een vraagstuk of onderzoek binnen de gehandicaptenzorg? Dien jouw bijdrage in en wie weet krijgt jouw onderzoek een mooi podium tijdens het congres Focus op Onderzoek 2018.

focus-onderzoek-gehandicaptenzorg-gehandicaptensector

‘Kennis is de brandstof voor alle ondersteuners in de sector om hun werk te kunnen doen. Met een bijdrage voor het congres Focus op Onderzoek 2018 draag je actief bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven van heel veel mensen,' aldus Marion Kersten (VGN). Lees verder.

Meer dan ooit vraagt onderzoek dat gericht is op mensen met (verstandelijke) beperkingen om duurzame gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokkenen uit de werelden van beleid, praktijk en onderzoek. In academische werkplaatsen en andere kennisnetwerken wordt volop kennis gecreëerd, gedeeld en toegepast. Het Kennisplein biedt als het netwerk van deze netwerken met het Focus 2018 congres een podium voor onderlinge kennismaking en uitwisseling. 

congres-beleidsmaker-zorgprofessional-gehandicaptensector

Gezondheid, gedrag en participatie

Het congres wordt georganiseerd over domeingrenzen heen (WLZ, Sociaal domein, Jeugd). Het verbindend element is dat het steeds gaat om onderzoek bij met mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt inzicht gegeven in actueel onderzoek, georganiseerd langs drie hoofdthema’s: gezondheid, gedrag en participatie.

Oproep

Ben je als onderzoeker, beleidsmaker, professional of manager betrokken bij een vraagstuk voor de gehandicaptenzorg? Wil je deze delen of bespreken met collega’s? Dien jouw vraagstuk dan nu in vóór woensdag 31 januari 2018, en wie weet krijgt jouw onderzoek een mooi podium tijden het Focus 2018 congres.

De commissie beoordeelt op basis van de onderstaande criteria jouw bijdrage:

  1. Relevantie voor de domeinen participatie, gezondheid en/of gedrag en voor het thema Partnerschap in onderzoek
  2. Originaliteit en vernieuwing
  3. Kwaliteit van de onderbouwing en toetsing
  4. Bijdrage is in duidelijke en breed toegankelijke taal gesteld

Deelname congres

Er is een mogelijkheid om je alvast aan te melden voor het congres.

Congres Focus voor onderzoek 2015

congres-focus-onderzoek-gehandicaptensectorIn 2015 vond er ook een congres 'Focus op onderzoek' plaats. Het belang van het congres werd extra onderstreept door Martin van Rijn: “Door te zorgen dat we de kennis delen en dat we het niet alleen over systemen hebben maar dat we ook mensen en ervaringsdeskundigen erbij betrekken, denk ik dat de inspiratie tot veel meer resultaat gaat leiden.” Hieronder staan enkele quotes van deelnemers van de Focus editie 2015:  

"Deelnemer Focus editie 2015: “Ik vind het heel inspirerend en volgens mij gaat het veel opleveren.”

“Ik houd mij bezig met verslaving bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik merk toch dat we daarmee op een eilandje zitten in een hele grote groep. Zo’n congres als Focus is dan heel mooi dat we bij elkaar komen en van elkaar kunnen leren. En we dingen misschien juist wel in gezamenlijkheid kunnen ontwikkelen.”

“Het is belangrijk dat onze stem ook wordt gehoord omdat wij – mensen met een verstandelijke beperking - ook bij willen bijdragen aan de maatschappij. Er kan nog beter naar cliënten geluisterd worden denk ik.”

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.