Toon zoekbalkToon menu

Bouwvoorbereidingen gestart: Het Dorp 20/07/2017

Zorgorganisatie Siza is afgelopen maand begonnen met de voorbereidende bouwwerkzaamheden van 'Het Dorp' ten behoeve van een aantal woningen voor mensen met en zonder een beperking.

bouwvoorbereiding-nieuwbouw-dorp-woningen-beperking-hersenletsel

Het Dorp en Trainingshuis

Het nieuwe Dorp (in Arnhem) wordt een duurzame, groene en innovatieve wijk. In het gebouw komen 36 zorgappartementen en het innovatiecentrum ‘Academy Het Dorp’. Mensen met een lichamelijke beperking of hersenletsel kunnen hier wonen met specialistische zorg in de nabijheid en met als doel een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Tijdens hun verblijf krijgen ze ondersteuning van slimme technologie en specialistische begeleiding. Zij komen er tijdelijk te wonen tot maximaal 36 maanden.

Herbruikbaar materiaal

Sloop oude gebouwen levert 6.500 ton herbruikbaar materiaal op. Daarvan is 99% bestemd is voor hergebruik. Hiervan wordt 53% gebruikt in Het Dorp, bijvoorbeeld als ondergrond voor nieuw aan te leggen paden. Het overige deel wordt elders ingezet of gerecycled tot nieuw bouwmateriaal.

Eerste nieuwe gebouw

Naar verwachting gaat de bouw na de bouwvak van start. Deze verloopt in fasen:

  • bouwen van de begane grond
  • bouwen van casco, de gevel en het dak
  • bouwen van installaties
  • afwerking

Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Over Siza

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met een met een aan autisme verwante stoornis of niet aangeboren hersenletsel. Ze verlenen diensten op het gebied van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot en met begeleiding naar werk. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Midden-Brabant.

Bron: Siza

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.