Toon zoekbalkToon menu

Download methodisch kader van Middin en Cordaan: Lifewise 05/07/2017

 Middin en Cordaan hebben een methodisch kader ontwikkeld voor de begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) met bijkomende complexe problematiek in de grote stad: LifeWise.  Het is voor het eerst dat er een methodisch kader is vastgelegd voor deze groep cliënten, gebaseerd op de succesvolle praktijk van Middin en Cordaan, dichtbij mensen, in de wijk.

LVB-lifewise-Cordaan-Middin-zorgorganisaties

LVB'ers en criminaliteit

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende complexe problematiek zijn vaak lastig bereikbaar voor hulpverleners. Het is een doelgroep die ook overlast kan veroorzaken en ruim vertegenwoordigd is in de statistieken over (lichte) criminaliteit. Daarom startten de zorgorganisaties Middin (Den Haag/Rotterdam) en Cordaan (Amsterdam) een onderzoek naar de werkwijze van beide organisaties in de ondersteuning van deze cliënten.

Onderzoek

Naast een literatuurstudie werden interviews afgenomen met begeleiders en cliënten over hun ervaringen. De resultaten zijn verwerkt in een rapport. Hieruit is het methodisch kader LifeWise ontwikkeld voor de begeleiding van deze doelgroep dat bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten.

Bron: Lifewise

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.