Toon zoekbalkToon menu

Nieuw platform Kwaliteitsagenda: Samen sterk voor kwaliteit 06/07/2017

Op 3 juli is het platform 'Samen sterk voor kwaliteit' gestart. Centraal staat de dialoog tussen mensen met een beperking, hun familie en begeleiders en hoe die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en begeleiding.

kwaliteitskader-samen-sterk-voor-kwaliteit

'Samen sterk voor kwaliteit' is een initiatief van de coalitie kwaliteitsagenda, waarin veel organisaties van cliënten, verwanten en zorg samenwerken. De campagne is ontwikkeld door Vilans in samenwerking met cliënten, professionals, verwanten en met Ieder(in),  Lfb, LSR, KansPlus, IGZ, het Zorginstituut, MEE NL, NVAVG, VGN, V&VN en het ministerie van VWS.   

Iedereen kan vanuit zijn rol hét verschil maken 

We hebben allemaal dromen, bijvoorbeeld over dingen waar je blij van wordt of juist wilt veranderen. Het is dan ook belangrijk om hierover in gesprek te gaan met mensen met een beperking. Hoe laat je mensen in je omgeving weten wat je belangrijk vindt? Hoe vertel je wat je nodig hebt voor een goed leven? In dit soort gesprekken zijn vijf onderwerpen belangrijk:

  • Meer kiezen
  • Passende zorg
  • Tijd voor zorg
  • Vaker luisteren
  • Samen vernieuwen

Dit is pas het begin

We zijn nu gestart met één pagina. Daarop verschijnen binnenkort verhalen, voorbeelden, filmpjes en tips over hoe iedereen vanuit zijn rol kan bijdragen en hét verschil kan maken. Vanaf juli kun je daarover meepraten op onze Facebookpagina en na de zomer starten er bijeenkomsten waarop we laten zien hoe acties bijdragen aan het verbeteren van de zorg.

Doe ook mee

Praat mee en maak je sterk voor de kwaliteit van de zorg in de gehandicaptensector, zodat mensen met een beperking een fijner leven krijgen. Zo kunnen we met elkaar leren en zorgen dat onze dromen, wensen en ideeën uitkomen.

 

'Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat er meer persoonlijke aandacht voor mijn 52 jarige zus met een verstandelijke beperking is. Zij ervaart op dit moment veel lege momenten en wordt regelmatig aan haar lot overgelaten. Zelf zal ze niet vragen om aandacht…’ Dorien Kloosterman van coalitiepartner KansPlus

 

‘Ik doe namens VGN mee omdat wij willen samenwerken aan verbetering van persoonsgerichte zorg.’ Ditte van Vliet van coalitiepartner VGN

 

‘Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat mensen met een beperking zelf hun stem kunnen laten horen. Het gaat uiteindelijk om ons leven.’ Conny Kooijman van coalitiepartner LFB

Meer weten over Samen sterk voor kwaliteit?

  • Bekijk hier de video
  • Bekijk hier de makkelijk leesbare versie van de Kwaliteitsagenda
  • Facebookpagina over het platform

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Ellen Wagenaar 10/1/2020

Als rolhouder "kwaliteit van zorg" wil ik graag met een steeds frisse blik kijken naar en anticiperen op de situaties die op de werkvloer voorkomen. Zonder belerend te zijn, samen zoeken naar hoe we het nog beter kunnen doen om de kwaliteit van zorg te kunnen leveren, waarborgen en dat ook nog met een groeiend gevoel van voldoening.