Toon zoekbalkToon menu

Uitslag: Wat vind jij de beste term voor ‘probleemgedrag’? 05/07/2017

Het nieuwsbericht over de nieuwe richtlijn voor probleemgedrag riep veel reacties op over het gebruik van de term 'probleemgedrag'. Reden voor ons om te peilen wat jij vindt passen: probleemgedrag, onbegrepen gedrag, onverstaanbaar gedrag? Of misschien wel iets heel anders?

We zetten een poll op en in deze animatie zie je een samenvatting van de uitslag:

Probleemgedrag

Reacties op de website en op Facebook

We kregen veel reacties binnen, onder andere:

Henriëtte: 
"Moeilijk verstaanbaar gedrag in plaats van onverstaanbaar. Het eerste geeft in mijn ogen aan dat je er niets mee kunt. Terwijl er zoveel manieren zijn waarop je cliënten kunt helpen zich wel verstaan, begrepen en gehoord te voelen."

Onno:
"Ik noem 't passend gedrag. Het is het gedrag wat bij diegene past als hij of zij niet wordt "gelezen" en dus niet wordt begrepen."

Evelien:
"Moeilijk begrijpbaar. Of onbegrepen gedrag."

Wat nu?

We nemen jullie input mee bij het afwegen van welke benaming we het beste kunnen gebruiken. We zien dat 'probleemgedrag' nog steeds een term is waar veel op gezocht wordt en die het bekendst is in het veld. Daarom moeten we bij het plaatsen van artikelen bekijken wat zwaarder weegt: de vindbaarheid van de informatie of het gebruik van de meest juiste term.

We verwachten daarnaast dat het gebruik van de term in het veld zal verschuiven en mochten we dat signaleren, dan bewegen we daarin mee. Bedankt voor het attent maken van ons hierop en voor jullie waardevolle bijdrage! 

Lees meer over gedrag

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.