Toon zoekbalkToon menu

Drs. Down: voorstelling van Ivo Niehe 02/06/2017

Vanaf eind augustus draait er een uniek muziektheaterstuk, getiteld Drs. Down, in alle grote theaterzalen in Nederland.

drs-down-theaterstuk-ivo-niehe

Wie is Drs. Down?

Het verhaal van Drs. Down is een fictief levensverhaal met als hoofdpersonage Lukas, een jongen met Down. Lukas gaat naar school  om verder te komen in zijn leven, maar dit wordt hem niet makkelijk gemaakt. Zo wordt hij gepest op school, hunkert hij naar een onbereikbaar vriendinnetje en stelt een arts zelfs voor om plastische chirurgie toe te passen.

Boodschap van Ivo Niehe

Ivo Niehe schreef het theaterstuk na een ontmoeting met een Spaanse jongen met Down: Pablo Pineda-Ferrer. Op basis van dit interview schreef hij een filmisch muziektheater met een documentair karakter. De titelsong van het theaterstuk is dan ook ‘Niets is onmogelijk.’
Het stuk wil de bezoekers wijzen op de bekende reacties en gedragspatronen die ontstaan bij het zien van mensen met een beperking. Volgens Niehe is het belangrijk dat er juist wordt gekeken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperkingen.

Hoofdrolspelers

De hoofdrollen worden gespeeld door de 21-jarige Nando Liebreghts en 26-jarige Rutger Messerschmidt. Beiden hebben het syndroom van Down, acteerervaring en tijdens de screening bleken ze een geweldige chemie samen te hebben. Ze zijn innemend, hebben humor en worden vast snel de lievelingen van het publiek.

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.