Toon zoekbalkToon menu

Mensen met beperking staan sterker in de samenleving 09/06/2017

Zorgorganisatie Reinaerde komt met oplossing voor woningzoekenden voor mensen met een beperking. Ze spelen in op de behoeften om hun rol in de samenleving te versterken.

reinaerde-komt-met-succesvolle-initiatieven-werk-wonen

Woningen

Er liggen zes plannen klaar om mensen met een beperking een aantrekkelijke woning aan te bieden. Dit is goed nieuws voor woningzoekenden die op de wachtlijst staan en mensen waarvan de woning aan het verouderen is. Naar verwachting komen er 174 wooneenheden, waarvan er 128 ter vervanging zijn. Het gaat om een uitbreiding van 46 plaatsen.

Werk

Daarnaast springt Reinaerde in op de behoeften in de wijk en start samenwerkingen met andere organisaties. Dit leverde in 2016 diverse verbeteringen op in 26 Utrechtse gemeenten. Twee voorbeelden:

  • Voedseltuin Overvecht (Utrecht): waar ieder mens tot bloei kan komen
    Iedereen is welkom om in de Voedseltuin te werken en groenten, fruit, kruiden en bloemen te verbouwen. De financiering van het project is in handen van Stimuleringsfonds XL.
  • Arbeidscentrum Veenendaal: werkervaring met betekenis
    Cliënten met psychische problemen kunnen op basis van hun interesse, ervaring en ontwikkeling werken in een hout- of fietswerkplaats, inpak- en sorteerteam, team Gered Gereedschap (opknappen van gereedschap voor ontwikkelingslanden) of het team Hulpmiddelen voor Nop (reparatie van rollators).

Lees hier het hele jaarverslag van Reinaerde. Bron: Reinaerde

Lees over dagbesteding en werken

 

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.