Toon zoekbalkToon menu

Opnames CCE Podium gestart 30/06/2017

 Op het CCE Podium delen acht CCE-consulenten hun expertise en inzichten uit consultaties over een specifiek thema rond probleemgedrag. Vanaf eind augustus verschijnen de video's van de presentaties.

CCE-video-presentaties-probleemgedrag

Doel

De presentaties moeten zorgprofessionals en anderen inspireren met (vernieuwende) ideeën.

Presentaties

‘Hoe herken ik een genetisch syndroom en waarop moet ik letten: 22q11.2 deletiesyndroom als voorbeeld’

Psychiater Willem Verhoeven legt aan de hand van 22q11.2 deletiesyndroom uit wat de relevantie is van de meest moderne genetische technieken voor de dagelijkse praktijk. 

'Iedereen heeft recht op een sensorisch waardevolle omgeving'

SI-deskundige Robert de Hoog legt uit dat verschillende manieren van prikkelverwerking vragen om aanpassingen in de omgeving. Focus ligt op aanpassingen in dagprogramma, omgevingsfactoren en in de manier van begeleiden.

'Hechten met Theraplay'

Orthopedagoog en GZ-psycholoog Marja Appel vertelt over de methode Theraplay, waarbij primaire opvoeders en verzorgers handvatten krijgen om de relatie met het kind te versterken en op gang te helpen. 

'Suïcide – zie de mens'

NAH-deskundige Hans van Dam vertelt hoe hulpverleners vanuit hun positie iemand met ideeën over zelfdoding (of een poging daartoe) kunnen helpen. 

'Coachen op inhoud'

Orthopedagoog en GZ-psycholoog Martin de Vor vertelt hoe gedragskundigen andere begeleiders kunnen coachen. Hij beschrijft een handelingsgerichte coaching, waarin begeleiders zelfstandig, doelgericht en gemotiveerd aan de slag gaan.  

'BeeldVormingsPicto: Dynamische beeldvorming leidt tot een doorleefde begeleidingsrelatie'

Sociaal-pedagogisch werker Els Teune vertelt over de zoektocht naar het ware gedrag van de cliënt. Door de BeeldVormingsPico (BVP) leer je de totale mens te herkennen en erkennen.

'Autisme is niet eng als je vraagt naar het hoe en waarom'

Pychiater Bram Sizoo vertelt dat autisme op veel manieren wordt beschreven, maar weinig vanuit de mensen die het hebben. Als je dit wel doet leer je de wereld kennen achter wat hun beweegt en motiveert.  

'Overleven, en de onvrije wil van niet-niet'

Neuropsycholoog Gert-Jan de Haas vertelt over hoe het brein echt werkt, de overschatting van het intellect, en hoe dit een kader biedt voor transnosologisch denken over gedrag en ontregeld gedrag.

Bron: CCE

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.