Toon zoekbalkToon menu

Oproep: begeleiders gezocht! 22/06/2017

Landelijke Raad van Begeleiders van cliënten met een Verstandelijke Beperking zoekt begeleiders om gezamenlijk Richtlijnen op te stellen.

landelijke-raad-begeleiders-zoekt-begeleiders

Er zijn diverse Multidisciplinaire Richtlijnen in de maak voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking. Naar verwachting neemt dit de komende jaren per thema flink toe.

Gemiste kans

Diverse beroepsverenigingen en cliënten- en naastbetrokkenen organisaties doen hun best om kennis samen te brengen. Op basis hiervan komen de richtlijnen tot stand. Helaas is een belangrijke groep professionals die werkzaam zijn in de behandeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Ook de VWS benadrukt dat er meer aandacht moet komen om deze groep professionals te betrekken.

Type begeleider

Welke begeleiders zoek de Landelijke Raad? Het gaat om begeleiders (intramuraal, ambulant en via dagbesteding) met een agogische opleiding (maar niet: verpleegkundigen, verzorgenden, maatschappelijk werkers) zoals de HBO-Sociaal Pedagogische Hulpverlening en MBO Pedagogisch Werk.

Aanmelden?

Interesse? Meld je aan via bij Geurt van de Glind (Kwartiermaker Richtlijnontwikkeling VG sector) via g.vandeglind@erasmusmc.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.