Toon zoekbalkToon menu

Begeleid jij mensen met een verstandelijke beperking bij beweegactiviteiten? 29/03/2017

Dan zijn wij op zoek naar jou voor het invullen van een (2e) vragenlijst over bevorderende en belemmerende factoren die jij hebt ervaren bij het aanbieden en begeleiden van beweegactiviteiten. Waar loop je tegenaan en wat zou helpen om cliënten meer te laten bewegen?

Direct aanmelden?

Je kunt je direct aanmelden bij Leontien Bossink: l.w.m.bossink@rug.nl
Naast het Kennisplein Gehandicaptensector wordt ook via verschillende andere kanalen begeleiders de komende weken gevraagd om deel te nemen aan het vervolgonderzoek.

Innovatiewerkplaats Active Ageing

Deze vragenlijst komt Innovatiewerkplaats Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking, Hanzehogeschool Groningen, het Erasmus MC en de afdeling Orthopedagogiek - Rijksuniversiteit Groningen. Zij werken samen in een onderzoek naar het begeleiden van beweegactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking.

Uitkomsten 1e vragenlijst

Met het invullen van een eerdere vragenlijst gaven 198 begeleiders uit het hele land hun mening over het begeleiden van beweegactiviteiten bij hun cliënten. De werkplaats kreeg daardoor inzicht in de attitude van begeleiders omtrent het aanbieden en begeleiden van beweegactiviteiten.

De eerste uitkomsten geven aan dat begeleiders (90%) het begeleiden van beweegactiviteiten een onderdeel van het werk vindt. Over het algemeen lijken zij zich geen zorgen te maken over de negatieve consequenties van beweegactiviteiten (stress, gedragsproblemen, verergeren ziekteverloop bij cliënten).
Daarnaast leeft de overtuiging dat aandacht schenken aan het thema bewegen, in het zorgplan van de cliënt of in het algemene beleid van een organisatie, zou helpen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.