Toon zoekbalkToon menu

Nieuwe presentatieronde CCE Podium in aantocht 19/02/2018

Op CCE Podium delen consulenten hun expertise over probleemgedrag. De laatste videopresentaties zijn meer dan 30.000 keer bekeken. Op 5 april wordt er een nieuwe ronde van het CCE Podium georganiseerd. De locatie hiervan is Wijkcentrum Zuiderzee van Welzijn Lelystad in Lelystad.

cce-podium-video-opnames-sprekers-probleemgedrag-probeem-gehandicaptenzorg

CCE-podium-sprekers-cce-podium-presentaties-probleemgedrag

Acht nieuwe consulenten delen hun expertise over een thema dat is gerelateerd aan probleemgedrag. Van hun presentaties maakt het de organisatie van het CCE Podium video-opnames. Deze zijn vanaf mei online te bekijken. Bekijk hieronder alvast de trailer:

{vil30_toon_vimeo('//player.vimeo.com/video/254305316',0,,1)}

Sprekers CCE Podium

De sprekers zijn bekend gemaakt inclusief het onderwerp dat ze uitlichten:

  • 'De kracht van het levensverhaal in de langdurige psychiatrie' door Inge Goverde, gedragskundige bij GGZ-instelling Reinier van Arkel.

In deze presentatie vertelt Inge Goverde in op de vraag: Welke krachten en kansen biedt een levensverhaal? Cliënten in de langdurige psychiatrie hebben een levensverhaal, een verhaal van mooie en verdrietige herinneringen. Het is een verhaal dat laat zien wie ze zijn. Maar de levensverhalen zijn door de jaren heen vaak verloren gegaan en worden dus ook niet verteld en gehoord. En zonder levensverhaal, zonder persoonlijke geschiedenis wordt een cliënt een diagnose.

  • 'Werken met probleemgedrag in de ouderenzorg. Makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel!' door Magda Hermsen, GZ-psycholoog / supervisor / coach.

In deze presentatie vertelt Margda Hermsen over 'werken met probleemgedrag in de ouderenzorg.' Ze gaat in op het werken met protocollen, lesmodules en richtlijnen voor probleemgedrag. Ze noemt enkele voorbeelden hoe je dit kunt aanpakken.

  • Versimpeling van de wereld lijkt eenvoudig. Is het dat ook? door Petra van den Hombergh, consulent interactie en communicatie bij Wicom Begeleiding

In deze presentatie vertelt Peta van den Hombergh over de complexe wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Ze geeft aan dat het onze taak is de wereld om de wereld voor hen te vereenvoudigen. Daarin staat inzicht in de complexiteit van de mogelijkheden en beperkingen van elk individu centraal. Ze gaat dieper in op deze twee vraagstukken: Hoe communiceer je dit vervolgens met de verstandelijk beperkte persoon en hoe geef je de persoon middelen om er iets van te vinden, teneinde het (soms zelfverwondende) gedrag te verminderen?

  • 'We zijn allen in-gewikkeld; over culturele sensitiviteit in het werk' door Victor Kouratovsky, directeur / klinisch psycholoog bij ExpatPsy

In deze presentatie vertelt Victor over de verschillende culturen. Deze vragen staan centraal: Hoe kun je cultuur begrijpen? Hoe kun je er praktische mee om gaan en is deze cultuur werkbaar te maken?

  • 'Bouwstenen van gehechtheid,  Laten we bouwen, niet afbreken' door Annelies te Riele, speltherapeut / coach bij Praktijk voor Speltherapie & Coaching

In deze presentatie vertelt Annelies te Riele over hechting, want ons hechten aan een ander dat doen we immers allemaal. Als er iets mis gaat in dit hechtingsproces moet dat eerst gerepareerd worden voordat je je goed kunt hechten aan anderen. De bouwstenen van gehechtheid geven inzicht in dit proces. Ze geven begeleiders de nodige handvatten om dit proces in het dagelijks leven te bevorderen.

  • 'Eetstoornissen: Please, don’t feed the fears' door Hiske Visser, centrumadviseur ervaringsdeskundigheid en herstel bij Centrum Eetstoornissen Ursula

In deze presentatie vertelt Hiske Visser over denkfouten bij eetstoornissen. Ze geeft een inkijkje in de denk en belevingswereld van iemand met een eetstoornis. Zodra iemand de smaak te pakken heeft zijn eetstoornissen behapbaarder dan je denkt.

  • 'Dansles!' door Arno Willems, GZ-psycholoog bij MFCG-Limburg, Koraal Groep 

In deze presentatie vertelt Arno Willems over de werkrelatie tussen cliënten en professionals. Hoe krijg je een goede werkrelatie met hen? Dit kun je doen door interactiestijlen op elkaar af te stemmen en tegelijk ook je-zélf te leren kennen. Maar waar moet je dan op gaan letten? Daarover gaat deze sessie.

  • Ons brein, de nosologische Melting Pot! door Gert-Jan de Haas, neuropsycholoog en eigenaar NAR-Lab, bureau voor neuropsychologie

In deze presentatie vertelt Gert-Jan de Haas over aandoeningen die het biologische processen in het brein kunnen ontregelen. Aandoeningen zoals epilepsie en ASS of een verstandelijke beperking zijn voorbeelden, waardoor biologische processen verschillende effecten met zich meedragen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.