Toon zoekbalkToon menu

Laat je inspireren door persoonlijke ervaringsverhalen tijdens dit congres 10/11/2022

Ieder mens wil een zo fijn mogelijk leven; op een eigen manier, in een prettige omgeving en met het gevoel dat je er toe doet. We gaan het tijdens het congres Toekomstagenda Gehandicaptenzorg en -ondersteuning onder andere hebben over goede zorg en ondersteuning, werkplezier en een betekenisvol leven.

Een podium voor persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen

Tijdens het congres krijg je de mogelijkheid om drie sessies te volgen. Een aantal sessies worden gegeven door ervaringsdeskundigen. Zo vertelt schrijver en regisseur Mari Sanders zijn persoonlijke verhaal over zijn leven met Cerebral Palsy en neemt Jaap Bressers ons mee in het belang van mensgericht werken. Daarnaast delen Marike van Weelden (zelf ervaringsdeskundige en moeder van een verstandelijk gehandicapte zoon) en Pieter Tiddens tijdens de sessie ‘lastige nagesprekken’ hun ervaringen en nabesprekingen rondom hun theatervoorstelling lastige ouders. De voorstelling speelden ze de afgelopen jaren bijna 200 keer en dat leverde Marike en Pieter een vracht aan ervaring en inzichten op.

Bekijk hier alle sessies


Minister Conny Helder: ‘De gehandicaptenzorg is volop in beweging’

Tijdens het congres staan de actielijnen uit de ‘Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’ centraal. Waar zetten we op in? Hoe zorgen we ervoor dat we dit samen doen? En hoe kunnen we van elkaar leren? Hierover gaan we plenair in gesprek met minister Conny Helder.

Meld je vandaag nog aan!

Namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigen we jou graag uit voor het Congres Toekomstagenda Gehandicaptenzorg en -ondersteuning. Het congres is gratis. Wil jij erbij zijn? Zet maandag 12 december in je agenda en meld je vandaag nog aan! Je kunt zowel fysiek aanwezig zijn als online deelnemen.
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.