Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

Tilburg University maakt betaalde arbeid voor mensen met VB mogelijk 27/11/2017

Vanaf begin 2018 start de eerste medewerker met een verstandelijke beperking binnen de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking (AWVB) van Tranzo, TSB en Tilburg University. Deze medewerker zal op structurele basis werkzaamheden gaan verrichten binnen de kerntaken van de universiteit: onderzoek en onderwijs. 

petri-tranzo-verstandelijke-beperking-gehandicaptenzorg

In samenwerking met collega’s van de AWVB en onder begeleiding van een coach zal de ervaringsdeskundige als co-onderzoeker en co-docent aangesteld worden.

Ervaringskennis

Professor dr. Petri Embregts is als hoogleraar verbonden aan de academische werkplaats Tranzo en vertelt: "Dit is een belangrijke stap om vanuit gelijkwaardigheid samen te werken en verschillende bronnen van kennis te verbinden: wetenschappelijke kennis en ervaringskennis. Binnen het onderwijs aan studenten is ervaringskennis van waarde in het verduidelijken van wetenschappelijke inzichten. Het gaat in dit geval om mensen met een verstandelijke beperking zelf. Zij kunnen als geen ander uitleggen wat het betekent om te leven met deze beperking."

Participatiewet

Een projectgroep zal onder leiding van Petri Embregts en Ton Wilthagen (tevens professor) zowel bevorderende als belemmerende factoren voor duurzame arbeidsinzet binnen Tilburg University in kaart brengen. Daarmee leveren zij een belangrijk impuls aan een succesvolle implementatie van de participatiewet voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Meer weten?

Bron: Tilburg University

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.