Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

Feestelijke boekpresentatie Disability Studies in de Lage Landen 12/10/2016

Op 6 oktober werd het nieuwe studieboek ‘Disability Studies in de Lage Landen‘ feestelijk gepresenteerd. Huug van Gompel van uitgeverij Garant overhandigde het eerste exemplaar aan Alice Schippers, directeur van Disability Studies in Nederland (DSiN).

 

Bundel Disability Studies in de Lage Landen met Geert en Alice

Disability Studies in de Lage Landen

‘Disability Studies in de Lage Landen’ is een veelzijdig studieboek waar meer dan 40 Nederlandse en Vlaamse auteurs aan meewerkten. Vanuit diverse disciplines en invalshoeken worden projecten en onderzoeken uit het vakgebied Disability Studies beschreven en geanalyseerd.

Interessant voor begeleiders

Het boek is ook interessant voor de mensen op de werkvloer. Zo wordt bijvoorbeeld in het hoofdstuk ‘E-health bij burgers met een verstandelijke beperking’ de ontwikkeling van een digitaal programma beschreven.

Ook Sofie en Henriette, onze vloggers over Nationaal Programma Gehandicapten: Gewoon Bijzonder hebben veel aan het boek. Bekijk wat Sofie ervan vindt in de video:

https://www.youtube.com/watch?v=lWIZ-kq1Z9U

In ‘(Dis)abilities op het werk’ staan inspirerende ervaringen van onder meer verpleegkundigen, verloskundigen en docenten. En in hoofdstuk ‘De worsteling tussen kracht en kwetsbaarheid’ vind je een tegendraads verhaal van een cliënt.

Bestellen en winnen

Het boek is te bestellen op de website van DSiN.

Foto's: Harry Koelewijn

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.