Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Vlog: Moeilijk en makkelijk tegelijk 22/10/2019

Sofie (onderzoeker) en Henriëtte (ervaringsdeskundige onderzoeker) willen een brug slaan tussen wetenschap en praktijk en omgekeerd. Binnen het Gewoon Bijzonder-netwerk 'Samen Werken Samen Leren' brengen ze dit in de praktijk.

Hoe kun je samenwerking in onderzoek verbeteren?

Tijdens de pre-conference workshop voorafgaande aan het IASSIDD bogen 30 deelnemers zich over de vraag hoe je samenwerking in onderzoek nog verder kunt verbeteren.
Lees verder
Wat zijn de onderzoeksresultaten van het Gewoon Bijzonder-netwerk Samen Werken Samen Leren? Sofie en Henriëtte geven je via vlogs en logboeken een inkijkje in alle netwerken. Daarin ontwikkelen en geven ze trainingen over hoe je mensen met een beperking meer kunt betrekken binnen een onderzoek.

De belangrijkste resultaten delen ze op het Kennisplein én in de Markant. Dit tijdschrift wordt gelezen door wetenschappers en mensen in de praktijk. Ze hopen dat hun columns een divers publiek bereikt en inspireert. 

Vlog: kijk een filmpje

In deze vlog vertellen Sofie en Henriëtte over hun bezoek aan het engelstalig wetenschappelijk congres in Glasgow. Sommige mensen vragen zich af wat de toegevoegde waarde is van deelname van ervaringsdeskundigen aan zo'n congres. Sofie en Henriëtte delen hun bevindingen.

https://youtu.be/1HuTIh8I8ws

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.