Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

Feest voor Anne 11/08/2016

Het Kennisplein Gehandicaptensector is onderdeel van kennisorganisatie Vilans. Vilans wil ervoor zorgen dat zorg beter werkt. Daarom halen we verhalen op, om met onze voeten in de klei te staan en zo oplossingen te bieden die echt werken.

Gehandicaptenzorg feest Anne

Verhalen van mensen zoals Anne. Anne zit in een rolstoel en heeft bijna geen handfunctie. Daardoor heeft ze bij alles hulp nodig. Anne woont in een eigen appartement met 24-uurs zorg. In het centrum van de stad, midden tussen de mensen. De moeder van Anne heeft deze woonvorm zelf opgezet.
Lees het verhaal van Anne (pdf)

Wat heeft een gezin nodig om hun leven te leiden zoals ze dat willen? Welke vragen hebben ze? Antwoorden op deze vragen helpen Vilans om de juiste kennis te ontwikkelen en beschikbaar te stellen.

Zorgen dat zorg beter werkt

Mensen die voor langere tijd afhankelijk zijn van zorg vormen onze drijfveer. We willen dat de zorg voor hen goed werkt. Dat zij zoveel mogelijk het leven leiden dat ze willen, ondanks ziektes, ouderdom of beperkingen. Dat zij zich ‘mens’ voelen.

Onze insteek: het versterken van zorgprofessionals, zodat zij betere zorg kunnen leveren en trots kunnen zijn op hun werk. Daarvoor ontwikkelen we, samen met het werkveld, nieuwe kennis en maken we die kennis op een laagdrempelige en toegankelijke manier beschikbaar. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige samenleving die passende zorg en ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen.

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.