Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Databank erkende interventies gehandicaptenzorg: laat jouw interventie erkennen 12/10/2017

Jouw interventie laten erkennen? Vilans begeleidt jou op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie.

interventie-gehandicaptenzorg-databank-erkende

Heb jij een succesvolle aanpak of methodiek ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg? Is jouw interventie ook interessant voor anderen? Meld hem dan aan voor het erkenningstraject. Dat kan met het aanmeldformulier. Vilans begeleidt jou op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie. 

https://www.youtube.com/watch?v=U4SSwNxm8KM

https://www.youtube.com/watch?v=xX5iQDgbsQ0

Aanmelden

Heb jij een interventie voor de langdurende zorg ontwikkeld die ook door andere organisaties kan worden ingezet? Lees hoe dit werkt of meld jouw interventie direct aan via het aanmeldformulier.

Voordelen

  • De feedback van experts helpt je waar nodig jouw interventie verder te ontwikkelen. Daarmee krijg je goed zicht op de sterke punten en ontdek je wat beter kan.  
  • Als jouw interventie wordt opgenomen in de databank, is hij toegankelijk voor een groot publiek in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. 
  • De online toegankelijkheid van de databank stelt professionals in staat interventies te vinden en te vergelijken. Zo help je mee de kwaliteit van de gehandicaptenzorg en ouderenzorg te verbeteren.

Na jouw aanmelding

Als Vilans besluit dat jouw interventie voor beoordeling in aanmerking komt, start het erkenningstraject. In dit traject van ongeveer vier maanden begeleidt Vilans jou bij het beschrijven van jouw interventie. Vervolgens beoordeelt de erkenningscommissie jouw interventie. De erkenningscommissie is onafhankelijk en bestaat uit hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk. De commissie kan een interventie erkennen als 'goed theoretisch onderbouwd' of 'effectief'.

Na erkenning

Als jouw interventie erkend wordt, neemt Vilans hem op in de databank. Jouw interventie is dan online toegankelijk. Bovendien wordt jouw interventie opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland (zorginzicht.nl).

Meer weten

Wil je weten of het erkenningstraject voor jouw interventie interessant kan zijn? Neem dan contact op met Vilans, info@vilans.nl of (030) 789 23 00.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.