Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Team Middin wint 'Wát een vakprijs' gehandicaptenzorg 27/11/2017

 Team Binnenklingen 24 van de Zuid-Hollandse zorgaanbieder Middin is de winnaar van de 'Wát een vakprijs.'

winnaar-gehandicaptenzorg-middin

De prijs werd uitgedeeld door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Zowel het team van Middin als twee teams van Bartiméus en Sherpa streden mee om de prijs. Het publiek bepaalde via Facebook haar favoriete team. Daarnaast gaf de jury een beoordeling.

Wat doet team Binnenklingen 24 precies?

Het team verzorgt ouderen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. Tot het allerlaatste moment, de begrafenis.

Compliment en waardering

Jetta Klijnsma, juryvoorzitter van de 'Wát een vakprijs' van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vertelt dat professionals in dit team bewoners helpen bij hun achteruitgang. "Met veel liefde en geduld proberen ze steeds aan te sluiten bij de beleving van bewoners. En dat is echt niet makkelijk als je bedenkt dat bewoners én een verstandelijke beperking hebben én dementie."

Strijd om de 'Wát een vakprijs'

De 'Wát een vakprijs' vloeide voort uit de campagne van de VGN op Facebook, genaamd 'Wát een vak.' Daarbij lag de focus op de waardering voor het vakmanschap, liefde en overtuiging waarmee medewerkers in de gehandicaptensector hun werk verrichten. Om de waardering extra kracht bij te zetten, reikte de VGN de 'Wát een vakprijs' uit.

Jury

De jury bestond uit:

  • Jetta Klijnsma (oud-staatssecretaris van SWZ)
  • Willem Vissers (verslaggever van De Volkskrant, schrijft wekelijks een column over zijn gehandicapte zoon Samuel)
  • Ronald Batenburg (hoogleraar in de zorg)
  • Idman Nur
  • Ellis Jongerius (ervaringsdeskundigen LFB)

Bron: VGN