Toon zoekbalkToon menu

Niet-aangeboren hersenletsel

'Met MAF meer mens’ wint Hersenbokaal 2016 21/10/2016

'Met MAF meer mens’ is de winnaar van de Hersenbokaal 2016. Met de prijs van 40.000 euro wordt een praktische online training ontwikkeld, speciaal voor mensen met hersenletsel en hun naasten.

Winnaar Hersenbokaal 2016

Reden voor verkiezing van MAF is dat in de methode mantelzorgers worden meegenomen. De aandacht voor de mantelzorger maakt deze training bijzonder, vindt de Hersenstichting. Daarom is het belangrijk dat deze training breed beschikbaar komt.

MAF training voor mantelzorgers

https://www.youtube.com/watch?v=lgaY4RB1Nuw

De wereld van mensen met hersenletsel verandert radicaal, maar ook het leven van hun naasten draait 180 graden. Zij krijgen vaak te maken met overbelasting en stress. De reeds bestaande MAF-training wordt daarom vertaald naar twee online trainingen: één specifiek gericht op de patiënt met hersenletsel en één speciaal voor de mantelzorgers.

De online trainingen zullen na afronding gratis beschikbaar worden op het landelijke platform WeHelpen. De ontwikkelaars van de training en dus winnaars van de Hersenbokaal zijn Marja Steegenga en Ellis Merkelijn.

De Hersenbokaal 2016

De Hersenbokaal is een jaarlijkse prijs van de Hersenstichting die bijdraagt aan het duurzaam verbeteren van kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening.

Binnen het thema van de Hersenbokaal 2016, Nieuw Leven! Veerkracht & eigen regie voor hersenpatiënten, beoordeelde de jury het project ‘Met MAF meer mens’ als een laagdrempelige, praktische training die goed aansluit bij de belevingswereld van mensen met hersenletsel.

Bron: Nationale Zorggids

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.