Toon zoekbalkToon menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Hersenz wint Herman Wijffels Innovatieprijs 04/11/2016

Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg.

Hersenz wint

Hersenz

Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met NAH dat wordt aangeboden door twaalf zorgorganisaties in Nederland. Mensen met hersenletsel vallen vaak in een gat na ziekenhuisopname en revalidatie. Eenmaal thuis moeten zij hun leven zien op te pakken en ondervinden zij in volle omvang de gevolgen van het hersenletsel.

De behandeling van Hersenz richt zich op belangrijke gebieden waarop mensen met hersenletsel problemen ervaren: vermoeidheid, denken en handelen, emoties en gedrag, beweging, communicatie en de relaties met hun naasten.
De behandeling is gericht op het omgaan met de beperkingen.

https://www.youtube.com/watch?v=Pw9NBFTXGcg

Multidisciplinaire aanpak uniek en effectief

De jury vindt: ''Hersenz is een voorbeeld van sociale innovatie. De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten, is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt uniek en effectief."

"We zijn blij met deze erkenning en we zijn ontzettend trots op deze prijs. Hersenz biedt mensen een nieuw perspectief in hun leven en dicht de kloof in de zorgketen tussen een ziekenhuisopname, revalidatie en de chronische fase waarin mensen leren omgaan met de breuk in hun leven ten gevolge van hersenletsel.", aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en een van de initiatiefnemers van Hersenz.

Herman Wijffels Innovatieprijs

De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst. Met deze prijs geeft de Rabobank innovatieve ondernemers een duwtje in de rug om hun weg naar de markt te vinden.

Bron: Hersenz.nl

Lees verder over niet-aangeboren hersenletsel

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.