Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

HiSense app voor MVB+LVB zoekt familieleden die willen testen 22/04/2018

Hi Sense ap MVB en LVBDe Vrije Universiteit, Ons Tweede Thuis, Bartiméus en Cordaan ontwikkelen de HiSense app voor MVB+LVB. De app is bedoeld voor familieleden en begeleiders van personen met een matig of licht verstandelijke beperking. De ontwikkelaars zoeken nu testers.

In de app word je via stellingen, praktijkvoorbeelden en vragen aangezet tot nadenken over wat je zelf doet. De app is gebaseerd op inzichten over het alert zijn op signalen en op een goede manier inspelen op wensen en behoeften.

Effect HiSense app bij MVB en LVB

Iemand die zich begrepen voelt heeft minder stress. Hierdoor is er ruimte voor ontwikkeling en kunnen de signalen duidelijker worden. Een ander effect kan zijn dat iemand meer initiatief gaat nemen, of minder gedragsproblemen laat zien.

Onderzoek naar de effectiviteit van de HiSense app MVB+LVB

De ontwikkelaars willen graag weten wat ouders en familieleden van deze app vinden. Bovendien willen ze wetenschappelijk het effect van de app meten. Ze zoeken daarom deelnemers voor hun onderzoek.

Meedoen?

Ken je ouders en/of familieleden die mee willen doen? Meer informatie over de opzet van het onderzoek vind je in het document met toelichting op het onderzoek (pdf).

Familieleden kunnen zich opgeven bij onderzoeker Evelien van Wingerden (e.van.wingerden@vu.nl en op maandag en woensdag telefonisch via 020-598 58 41).

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.