Toon zoekbalkToon menu

Vakmanschap

Ikdoemee.nl nu op Kennisplein Gehandicaptensector 27/06/2019

De website ikdoemee.nl is offline gegaan. Relevante informatie, resultaten en andere interessante zaken zijn ondergebracht op verschillende websites, waaronder het Kennisplein Gehandicaptensector. Hieronder vertellen we waar je alles kunt vinden.

ik-doe-mee-gehandicaptenzorg'Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit' maakte zich sterk voor 1 missie: zorgen dat mensen met een beperking een fijn leven hebben. Op ikdoemee.nl zijn de resultaten van de kwaliteitsagenda gepresenteerd. In de kwaliteitsagenda hebben mensen met een beperking, hun familie en vrienden en zorgprofessionals hard gewerkt aan 5 belangrijke onderwerpen, namelijk:
  • Jij kunt het leven leiden dat je wenst
  • Je wordt geholpen als je andere zorg nodig hebt
  • Mensen die voor jou zorgen moeten dat goed doen
  • Het bestuur moet goed naar jou luisteren
  • Samen werken aan nieuwe dingen
Het nieuwe programma Volwaardig leven bouwt voort op de resultaten uit de kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg.

Volwaardig leven

In ons thema Volwaardig leven staat alle informatie over dit nieuwe programma van VWS. Een deel van de resultaten van de kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg vind je terug op de website van het ministerie.

Kennisplein Gehandicaptensector

Meepraten.net

Voor mensen met een beperking die in een cliëntenraad, verwantenraad of familieraad zitten is de website meepraten.net opgericht. Hier vind je informatie over onder andere de Wet Zorg en Dwang.

Meer informatie?

‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ was een samenwerking van Ieder(in), KansPlus, Landelijk steunpunt (mede)zeggenschap (het LSR), Landelijke Federatie Belangenverenigingen door en voor mensen met een verstandelijke beperking (LFB), MEE, Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG), Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN Verstandelijk Gehandicaptenzorg), Zorginstituut Nederland (ZIN), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van VWS).

In de periode van de kwaliteitsagenda is de Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW) opgericht.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.