Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

'Met behulp van de HiSense App ben je alert op signalen van de cliënt' 19/06/2019

Binnen het netwerk 'Sociale Relaties & ICT' ontwikkelt Evelien van Wingerden in samenwerking met ervaringsdeskundigen een HiSense app MVB + LVB. Wat is de status en wanneer kunnen we de app verwachten? Evelien van Wingerden geeft in dit interview een update.

https://vimeo.com/128353908
 

De HiSense App MVB+LVB is een vorm van e-learning, bedoeld voor de personen rondom mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Via deze web-based app beantwoord je elke dag vier meerkeuzevragen. Zo leer je op een laagdrempelige manier over:

  1. het alert zijn op signalen van een cliënt
  2. op een goede manier inspelen op zijn/haar wensen en behoeften.

Wat is de status van de HiSense App? 

De HiSense App geeft informatie over sensitiviteit en responsiviteit (gevoelig zijn voor de signalen van een ander).
Lees verder
Het onderzoek naar de effectiviteit van de HiSense App is inmiddels afgerond. Er is een wetenschappelijke publicatie geschreven over het onderzoek. Zodra deze gepubliceerd is, wordt de HiSense App MVB+LVB officieel gelanceerd en mag iedereen deze gratis gebruiken.

Wat zijn de vervolgstappen?

Er wordt al hard gewerkt aan een vervolg: De HiSense Taxi. Deze is speciaal bedoeld voor taxichauffeurs die veel te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking.

Waarom zijn de producten interessant voor de doelgroep?

Het doel van de HiSense App is om een positieve ontwikkeling in gang te zetten. Als een cliënt zich veilig en begrepen voelt, is er ruimte om zich te ontwikkelen. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld meer, of duidelijker gaan communiceren. Dat veroorzaakt minder onbegrepen gedrag en brengt minder stress met zich mee. Zo wordt de kwaliteit van leven van de cliënt hoger.

Wat moeten begeleiders weten over de HiSense app?

De HiSense App kan bijvoorbeeld interessant zijn voor nieuwe medewerkers of stagiaires van een zorginstelling. Daarnaast kan het een goede aanvulling zijn voor opleidingen in de zorg. Maar ook voor vaste medewerkers met veel ervaring kan de HiSense App een leuke manier zijn om hun kennis over het thema weer op te frissen. Voor ouders en begeleiders van mensen met een ernstig verstandelijke beperking is er een andere versie zie: www.embinbeeld.nl.tip-gewoon-bijzonder

Voor meer informatie over de HiSense App MVB+LVB mail naar: Evelien van Wingerden.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.