Toon zoekbalkToon menu

Kind en jeugd

Nieuwe behandelapps voor de jeugdhulp in Jouw Omgeving 15/12/2017

Jouw Omgeving ontwikkelt nu ook apps. Het gaat om updates, beveiligd berichtenverkeer en handige tools, zoals het Eetdagboek en het G-Schema.

jouw-omgeving-apps-jeugdhulp-eetdagboek-g-schema

Jouw Omgeving

Jouw Omgeving is een digitale omgeving die kinderen, jongeren en hun behandelaars ondersteunt in de behandeling. De nieuwe Jouw Omgeving apps openen diverse mogelijkheden. Dankzij de apps kun je op simpele wijze vanaf je mobiel werken aan jouw hulp, waar en wanneer jij dat wilt. Doordat alle apps zijn geïntegreerd in Jouw Omgeving hoef je niks meer te missen. Enkele op een rij:

  • Berichten app
  • Notificatie app
  • Eetdagboek
  • G-Schema

Beveiligd berichtenverkeer

Professionals, cliënten en andere betrokkenen kunnen makkelijk in contact blijven via Jouw Omgeving. Er is namelijk een mogelijkheid om beveiligde berichten te delen met alle personen binnen jouw netwerk. Daarbij is het mogelijk om berichten te sturen tussen computers, tablets en smartphones vanuit het platform en de app.

Updates en notificaties

Doormiddel van push notificaties word je op de hoogte gehouden van wat er binnen Jouw Omgeving gebeurt. Hierdoor mis je geen enkel bericht. Denk bijvoorbeeld aan een notificatie van een ingevulde vragenlijst of je krijgt een herinnering voor een bepaalde actie of oefening.

Op maat in te richten

Er zijn binnen Jouw Omgeving ook apps van bepaalde tools. Het Eetdagboek is daar een voorbeeld van. Daarin kun je precies bijhouden wat je hebt gegeten en hoe je je daarbij voelt. Hiervoor ontvang je ook een herinnering, zodat je hem niet vergeet in te vullen. Een andere tool die je kunt gebruiken is het G-Schema. Deze helpt je om lastige situaties in kaart te brengen zodra ze zich voordoen. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe je gevoel samenhangt met gedachtes en gedrag.

Bron: Jouw Omgeving

Meer lezen

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.