Toon zoekbalkToon menu

'De krachten gebundeld!' is gestart! 22/02/2017

Kick-off project Ondersteunen van een gezonde leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking: ‘De krachten gebundeld!’

Op Valentijnsdag hebben we een inspirerende kick-off gehad van het project De krachten gebundeld!. Met maar liefst 19 zorgorganisaties en 5 onderwijsinstellingen zetten we ons in om een gezondheidsbevorderende omgeving te creëren bij mensen met een verstandelijke beperking.

Kick off bijeenkomst

Gezondheidsbevorderende omgeving

Hetty de With en Geraline Leusink, van het consortium Groningen en Nijmegen, hebben verteld waarom een gezondheidsbevorderende omgeving nu zo belangrijk is. Gezond leven helpt om langer te leven én het zorgt ervoor dat je goed kunt meedoen in de maatschappij.

Onderzoek mensen met een verstandelijke beperking

Lector Cees van der Schans heeft ons meegenomen in het belang van wetenschappelijk onderzoek in de praktijk. Over mensen met een verstandelijke beperking is namelijk nog weinig onderbouwde kennis aanwezig is. De praktijk heeft recht op wetenschappelijk onderbouwde methoden en antwoorden om zo verder te komen.

Kristel Vlot-van Anrooij en Annelies Overwijk, de promovendi binnen dit project, hebben een inhoudelijke toelichting gegeven op de onderzoeken.

Eerste ideeën voor prachtig project!

Alle aanwezigen waren erg enthousiast en betrokken tijdens de officiële start van deze samenwerking. Ze kwamen met ideeën voor het onderzoek, fantastisch! We hopen de komende jaren zo samen verder te werken aan dit prachtige project!

Volg het project via de projectpagina op de website en de Facebookgroep.

Bekijk ook deze korte video van de kick-off bijeenkomst:

https://www.youtube.com/watch?v=YikDpgvxkeU

Lees meer

<Terug naar Gewoon Bijzonder: Nationaal Programma Gehandicapten

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.