Toon zoekbalkToon menu

Leefstijl

Active Ageing lanceert thema Leefstijl op Kennisplein Gehandicaptensector 30/01/2018

Op het Kennisplein vind je vanaf nu een nieuw thema: Leefstijl. Het thema is het resultaat van een samenwerking met de Innovatiewerkplaats 'Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking'. Deze werkplaats houdt zich bezig met gezonde leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking.

Gezonde leefstijl verstandelijke beperking

Binnen thema Leefstijl vind je goede voorbeelden en praktijkproducten, aangeboden door zorgorganisaties die samenwerken binnen de werkplaats. Zoals bijvoorbeeld handige receptkaarten en informatie over de Beweegtas en de Basistest voor fitheid. Bekijk thema Leefstijl en ga meteen aan de slag in jouw organisatie!

Over de Innovatiewerkplaats Active Ageing van Hanzehogeschool Groningen

Binnen de Innovatiewerkplaats Active Ageing werken 9 zorgorganisaties, HBO/MBO onderwijs (de Hanzehogeschool: lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing en het Alfa-college) en onderzoekers in een Consortium samen aan een gezonde leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking.

In de werkplaats wordt samen met zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven aan nieuwe diensten en producten gewerkt die mensen met een verstandelijke beperking helpen zo lang mogelijk gezond en actief te blijven. De diensten en producten zijn gericht op een actieve levensstijl, één van de belangrijkste factoren voor gezond ouder worden.         

Over de Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen onderzoekt, ontwikkelt en verzamelt kennis over gezond actief ouder worden. Vanuit verschillende beroepsgroepen werken lectoren, docent-onderzoekers en studenten samen aan oplossingen voor problemen uit de praktijk. Met de uitkomsten ontwikkelt de hogeschool tools om de praktijk te verbeteren en onderwijsprogramma’s te actualiseren.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.