Toon zoekbalkToon menu

‘Escaperoom als leermiddel kan dat?’ 24/10/2017

In het vijfde nummer van het ‘Tijdschrift voor verpleegkundigen’ is het artikel ‘Escaperoom als leermiddel kan dat?’ te lezen. Het artikel gaat over de escaperoom die Vilans samen met Escaperoom Wageningen bedacht. Voor het project ‘Samen op weg naar vrijheid’.

Download hier het volledige artikel in PDF.

Dit artikel is met toestemming van de redactie overgenomen uit TvZ Tijdschrift voor verpleegkundigen 2017, nr. 5.

Met ‘Op weg naar vrijheid’ willen we meer vrijheid bereiken voor cliënt en medewerker. Zowel in de gehandicapten- als de ouderenzorg. Dit door de zorg in te richten zoals cliënten en medewerkers dat willen, met aandacht voor elkaars wensen en behoeften. Het idee van de escaperoom komt voort uit de gedachte dat spelenderwijs leren beter werkt dan andere vormen van leren. Tachtig organisaties in de ouderen- en de gehandicaptenzorg hebben inmiddels meegedaan aan onze inspiratiedag, waar de escaperoom onderdeel van was. 

Spiegel naar de dagelijkse praktijk

Het artikel ‘Escaperoom als leermiddel kan dat?’ is geschreven door Vilans-adviseur Jennie Mast en gaat in op hoe de manier van leren verandert. Amarens Bakker, oud-adviseur online leren van Vilans, zegt hierover: ‘Het leren van nu is niet meer het geven van een oplossing. Het gaat in de zorg om het uitproberen van andere manieren.’ Daarnaast leest u hoe het spel werkt, wat het oplevert en hoe het een spiegel biedt naar de dagelijkse praktijk.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.