Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

Geslaagde slotbijeenkomst Begeleiding zonder stempel 15/03/2016

“We noemen het een slotbijeenkomst, maar eigenlijk maken we vanaf hier ook weer een nieuwe start”. Zo begint Hilair Balsters, dagvoorzitter bij de bijeenkomst Begeleiding zonder stempel, de middag voor ongeveer 30 cliënten, begeleiders en ambassadeurs van verschillende zorgorganisaties.

 

SlotbijeenkomstReden voor de bijeenkomst is het einde van het project Begeleiding zonder stempel, wat de afgelopen 1,5 jaar door COC, LFB en Vilans is opgezet en uitgevoerd. Maar hiermee is de opdracht die zij uitdragen niet ten einde: we staan juist voor een mooie kans om samen met de ambassadeurs die zich hebben ingezet voor het project een mooi vervolg te geven aan onze visie: een veilige omgeving voor alle LHBT’ers met een LVB.

Na een inspirerend welkomstwoord van Jos Noordover van de VGN werd er een korte terugblik gegeven op de activiteiten van het project. De ambassadeurs van het project vertelden hoe zij de afgelopen tijd actief aan de slag zijn gegaan met de instrumentenbox: in workshops op scholen, bij zorgteams en bij themacafe’s van het COC.

Na de pauze was het de beurt aan de deelnemers zelf. Wat kun je zelf in je eigen organisatie doen om een veilige omgeving te creëren en wat heb je daarvoor nodig? Uit de verhalen van ervaringsdeskundige Lindsey Leijs en begeleider Linda Pitters werd duidelijk dat de acceptatie van LHBT’ers nog lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Geen slot, maar een nieuwe start

Alle aanwezigen waren het erover eens dat het goed is om blijvend aandacht te houden voor dit thema. De deelnemers hebben een eerste stap gezet door drie acties op een kaartje te schrijven waar zij in hun organisatie mee aan de slag gaan. De kaartjes sturen we over drie maanden op en we vragen of ze erin geslaagd zijn om daadwerkelijk iets te doen. Daarnaast wordt in juni door COC en LFB een landelijke dag georganiseerd over het thema LHBT en LVB. Meer informatie hierover volgt!

Nieuwe update instrumentenbox

De instrumentenbox is vernieuwd! Er zijn een aantal materialen toegevoegd en er is een link op de voorkant geplaatst. De laatste versie van de instrumentenbox is hier te vinden.

Lees meer over instrumentenbox Begeleiding zonder Stempel

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.