Toon zoekbalkToon menu

Nieuwe subsidieronde Gewoon Bijzonder: 'klein-maar-fijn voor LVB' 12/10/2016

De nieuwe subsidieronde van Gewoon Bijzonder is geopend. Focus dit keer: kleinschalige projecten in de wijk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Gewoon Bijzonder subsidie

Het programma Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten wil de samenwerking tussen onderzoek, praktijk en beleid een verdere impuls geven door middelen ter beschikking te stellen voor ‘klein-maar-fijn’-projecten.

Deze projecten richten zich op jongeren met een licht verstandelijke beperking in het sociale domein, ofwel de participatie en inclusie in de wijk/buurt. 

Gemeenten en jongeren met LVB

Gemeenten kunnen, in samenwerking met kennisinstellingen en zorgaanbieders een subsidie aanvragen voor kortdurend onderzoek over participatie/inclusie van jongeren (tot 30 jaar) met een licht verstandelijke beperking (LVB).

De subsidieaanvraag moet aantoonbaar aansluiten op een kennisvraag die leeft in de gemeentelijke uitvoeringspraktijk en/of –organisatie.

Over Gewoon Bijzonder

Het programma Gewoon Bijzonder: Nationaal Programma Gehandicapten ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren. Met als doel dat mensen met een beperking met grotere zelfstandigheid en meer zeggenschap kunnen functioneren in de samenleving.

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.