Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Manifest - Isoleer het virus, niet de mensen! 19/10/2020

Door de lockdown van de eerste coronagolf raakten veel mensen in een isolement. Drie maanden lang leefden mensen met een verstandelijke beperking afgesloten van hun dierbaren en de buitenwereld. Met een manifest willen zorgexperts voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.

Impact van de lockdown

De eerste golf had niet alleen invloed op de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking, maar ook op die van hun naasten. De lockdown had ook grote impact op medewerkers, vrijwilligers, managers en bestuurders. Zij hebben zich enorm ingezet om er het beste van te maken onder de uitzonderlijk moeilijke omstandigheden. Voor iedereen was het een onbekende, angstige periode.

Persoonsgerichte zorg en ondersteuning

Vijfpuntenplan

Het Humanistisch Verbond heeft samen met zeventig zorgexperts een vijfpuntenplan en een manifest opgesteld, gericht aan minister De Jonge. De vijf punten moeten ‘de ellende van de eerste golf voorkomen’.
Ook Vilans en de VGN willen voorkomen dat zo’n situatie zich weer voordoet. Als ondertekenaars van het manifest vinden zij dat persoonsgerichte zorg en ondersteuning het uitgangspunt zijn. En binnen de gehandicaptenzorg is dat voor ieder mens anders.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze tijd doorkomen. Ook als het moeilijk wordt!

Onderteken het manifest

Lees meer en onderteken het manifest ook op de website van het Humanistisch Verbond.
 
Bron: VGN

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Soeters 23/10/2020

Vader en Moeder van een gehandicapte zoon