Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

MEE NL-directeur Mirjam Sterk vertrekt 15/09/2017

Mirjam Sterk, directeur MEE NL stopt per 1 januari 2018 met haar functie. Zij emigreert met haar gezin naar de Verenigde Staten, waar haar partner een nieuwe betrekking heeft aanvaard.

mirjam-sterk-meenl-vacature-directeur

Achtergrond van Sterk

Sinds de start van de coöperatie in januari 2016 heeft Sterk MEE NL geleid. Daarvoor was zij onder meer ambassadeur voor de aanpak jeugdwerkloosheid, programmamaker en meer dan 10 jaar Tweede Kamerlid voor het CDA.

Terugblik op werkzaamheden

Onder aanvoering van Sterk is MEE een nieuwe koers ingegaan. Naast het bieden van cliëntondersteuning bevordert MEE ook de participatie en zelfredzaamheid mensen met een beperking. Op deze manier kunnen overheden, publieke organisaties en bedrijven een beroep doen op MEE bij vraagstukken die te maken hebben met inclusie. Een paar voorbeelden zijn maatschappelijk ondernemen, het 100.000 banenplan, de uitvoering van het VN-verdrag voor personen met een handicap en het omgaan en herkennen van mensen met een beperking.

Sterk kijkt met voldoening terug op haar periode bij MEE NL:

“MEE staat in een lange traditie van mensen voor wie meedoen ook voor burgers met een beperking een mensenrecht is. Ik ben trots dat ik daaraan mijn bijdrage heb kunnen leveren. De tijd van na de decentralisaties vraagt om nieuwe vormen van ondernemerschap waarin de expertise en dienstverlening van de MEE-organisaties verder vorm krijgen. Daarvoor heb ik de afgelopen twee jaar de basis gelegd met mijn team: de ontwikkeling van de MEE Academie en de nieuwe diensten en producten op het gebied van arbeid en participatie.”

Werving nieuwe kandidaten

De werving van kandidaten start binnenkort. Vooralsnog is het niet bekend wie Sterk gaat opvolgen. Vragen kun je stellen aan communicatieadviseur van MEE NL Femke Berends. Ze is bereikbaar via 06 120 340 93 of per e-mail via f.berends@mee.nl.

Lees ook:

MEE grootste cliëntondersteuner van Nederland