Toon zoekbalkToon menu

Auditieve beperking

Minister van Gehandicaptenzaken zoekt talent voor in zijn koffer 31/10/2019

Waarom zien en horen we zo weinig mensen met een beperking op de Nederlandse televisie en radio? En wanneer worden zij uitgenodigd in een programma om over iets anders dan hun ‘beperking’ te praten? Helaas onvoldoende, aldus de minister. Dat terwijl mensen veel méér zijn dan hun beperking. Daarom wil Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink met zijn ‘Koffer van Rick’ aandacht vragen voor mensen met een bijzonder talent en toevallig ook nog een beperking.

rick-brink-koffer-gehandicaptenzaken-talenten-gezochtIn de koffer moet een lijst komen van talentvolle mensen. Programmamakers in Nederland ontvangen deze lijst, zodat zij in de toekomst makkelijker alle specialisten kunnen vinden binnen de groep mensen met een beperking. 

Koffer vol talenten

Om de inhoud van de koffer zoveel mogelijk te verrijken, doet de minister een beroep op alle organisaties die dichtbij mensen met een beperking staan, zo ook de VGN en Kennisplein Gehandicaptensector. Ken jij mensen die specialist zijn op een bepaald gebied, een interessante mening hebben of over een speciaal talent beschikken? Dan mogen zij volgens Rick Brink niet ontbreken in ‘De koffer'.

Interview

Mireille de Beer interviewde Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken.
Lees het interview

Bron: VGN.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.