Toon zoekbalkToon menu

Samen werken in de wijk

Hoe persoonsgericht is jouw organisatie? 21/04/2017

Wil je weten hoe persoonsgericht jouw organisatie of locatie is? Doe mee aan de monitor persoonsgerichte zorg en krijg zicht op wat je jullie al doen en waar nog winst te behalen valt.

Persoonsgerichte zorg meten

De monitor geeft een beeld van hoe persoonsgericht jouw organisatie werkt. Samen met de 4 proeftuinen persoonsgerichte zorg ontwikkelde Vilans het meetinstrument, dat de ervaringen van patiënten, hun naasten en zorgverleners in een organisatie verkent. Ben je benieuwd naar de situatie in jouw organisatie?

Doe mee!

Voor de validatie van het meetinstrument is Vilans op zoek naar zorgorganisaties die de monitor willen toepassen in hun praktijk. Je krijgt inzicht in hoe persoonsgericht de medewerkers in jouw organisatie werken en welke dimensies van persoonsgerichte zorg eventueel extra aandacht behoeven. Nieuwsgierig? Geef je op als gastorganisatie voor het onderzoeksteam van Vilans.

Wat vragen wij van jou?

Als deelnemer selecteer je de respondenten voor het onderzoek: 10 patiënten, 10 naasten en 10 zorgverleners. Ook stel je een ruimte ter beschikking met voldoende privacy waar het onderzoeksteam de interviews kan afnemen. Het onderzoeksteam bestaat uit goed geïnstrueerde studenten, begeleid door ervaren onderzoekers van Vilans. Het team neemt interviews af, analyseert de resultaten en koppelt die vervolgens terug aan de organisatie. De data worden vanzelfsprekend geanonimiseerd en vertrouwelijk behandeld. 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deelname? Meld je aan bij Vilansonderzoeker Nick Zonneveld: n.zonneveld@vilans.nl of 06-1514 9045.

Methodiek persoonsgerichte zorg

Methodiek persoonsgerichte zorg

De monitor is onderdeel van de methodiek persoonsgerichte zorg, die samen met de proeftuinen ontwikkeld is. Laat je inspireren door de praktijkverhalen, de geleerde lessen en de 5 stappen, die iedereen op zijn eigen manier kan invullen:

  1. Voordat je begint
  2. Maak een plan
  3. Begin en probeer uit
  4. Leer en verbeter
  5. Zorg dat het werkt 

Download de methodiek persoonsgerichte zorg (pdf)

Meer informatie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.