Toon zoekbalkToon menu

Nederlandse werkgevers weten niet hoe ze een arbeidsgehandicapte moeten aannemen 10/12/2018

Er zijn in Nederland 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten. Vorig jaar gaf vijftig procent van de Nederlandse werkgevers aan dat ze niet van plan zijn om mensen met een beperking aan te nemen. Dit bleek uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. Waarom is dat zo? 

Redenen

Werkgevers geven aan dat ze geen geschikte functies hebben voor arbeidsgehandicapten of niet over voldoende ervaring beschikken om de nodige aanpassingen te maken. Hier vind je meer informatie over het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (2017). Volgens Olav van Doorn (Nationale Talentenbank) is de grootste drempel voor werkgevers dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Bert van Boggelen (De Normaalste Zaak) geeft aan dat het vele papierwerk en onvoldoende hulp bij de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking het proces moeilijk maken. 

Voordelen

Zodra werkgevers mensen met een beperking en/of arbeidsgehandicapten een baan aanbieden, dan heeft dit een aantal voordelen: 
  • mensen met een beperking zijn doorgaans gemotiveerd, loyaal en gekwalificeerd 
  • de werkgever krijgt toegang tot nieuwe talenten, klantgroepen en markten

Infographic biedt werkgevers houvast

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat meer mensen met een beperking meedoen op de arbeidsmarkt? Viking Direct creëerde een infographic en bracht het proces in kaart. In 4 stappen kun je lezen hoe het zoeken en aannemen van iemand met een arbeidsbeperking eraan toe gaat. 
 

Download de infographic
 

Bron: VikingDirect

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.