Toon zoekbalkToon menu

Gezondheid

Dromen, ontdekken en doen! nieuwe werkplaats over bewegen 16/11/2016

Voorstel 'Dromen, ontdekken en doen! Meer bewegen in je dagelijks leven' is geselecteerd om te worden uitgevoerd binnen onze nieuwe werkplaats over bewegen, gefinancierd door Stichting SPZ.

Werkplaats bewegen

Het voorstel levert een aangepaste versie van een al ontwikkelde en toegepaste methode. De nieuwe versie richt zich op mensen die met behulp van ambulante ondersteuning in de wijk wonen.

Methode Dromen, ontdekken en doen!

Met methode 'Dromen, ontdekken en doen!' ontdekken mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk hoe ze bewegen meer onderdeel maken van het dagelijks leven. Ze doorlopen daarbij de fases dromen, ontdekken en doen. Daarbij staan eigen regie en motivatie van mensen met een beperking zelf en steun vanuit de omgeving centraal.

Doorslaggevend voor de jury was dat dit voorstel een beproefde, bestaande methode omzet naar een tool voor de ambulante praktijk. Daarnaast heeft de indiener, consortium Sterker Op Eigen Benen veel ervaring in het werken aan gezondheid en onderbouwen ze het voorstel met wetenschappelijke kennis.

Sterker Op Eigen Benen

Partmners Sterker op eigen benenHet voorstel werd ingediend door consortium Sterker Op Eigen Benen. Dit consortium bestaat uit de onderzoeksgroep 'Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking' van het Radboudumc en negen zorgorganisaties. 

Concrete producten

Met de volgende producten kun jij als begeleider straks aan de slag:

  • Werkplaats bewegenDe aangepaste methode inclusief handreiking voor gebruik
  • De Beweegposter
  • Een handreiking voor een beweegbijeenkomst
  • Een eindrapport
  • Een film, waarin gebruikers van de methode voorbeelden geven hoe je er direct mee aan de slag kunt

Lees meer over beweging

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.