Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Onderzoek naar mediagebruik van mensen met een beperking 31/10/2019

Het Nederlands Jeugdinstituut doet samen met de VGN en Netwerk Mediawijsheid onderzoek naar hoe mensen met een beperking gebruikmaken van media en wat dat betekent voor hun begeleiders. Met ‘mensen met een beperking’ bedoelen ze in deze vragenlijst mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, of (lichte) verstandelijke beperking.

mediawijsheid-media-gehandicaptenzorgHoe denk jij over mediagebruik van mensen met een beperking in de zorg? Deel jouw ervaringen en wensen als het gaat om de begeleiding van deze doelgroep.
 

Vul de vragenlijst in (max.15 minuten)

Wat gebeurt er met de resultaten? 

De opbrengst van dit onderzoek wordt gebruikt voor de ontwikkeling en beschikbaarheid van goede ondersteuningsproducten voor mensen met een beperking. Begeleiders in de zorg, het onderwijs en de hulpverlening kunnen daarmee de digitale geletterdheid van leerlingen en mensen met een beperking versterken.

Wat is digitale geletterdheid?

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en jezelf te ontwikkelen. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.