Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

6 redenen waarom jij het hele jaar met ons in de CABRIO wil doorbrengen 02/12/2019

Binnen onderzoeksnetwerk 'Samen Werken en Samen Leren' nemen Sofie en Henriëtte je via vlogs en logboeken mee op hun tocht door verschillende onderzoeksnetwerken. Daarbij ontwikkelen en geven ze trainingen over hoe je mensen met een beperking meer kunt betrekken binnen een onderzoek. Zo ook de CABRIO-training.

Binnenkort verschijnt op Kennisplein Gehandicaptensector een dossier ervaringsdeskundigheid. Houd de website in de gaten!

Coaching, training en intervisie

Het onderzoeksduo Henriëtte Sandvoort (LFB) en Sofie Sergeant (DSiN) bouwde in de afgelopen drie jaar deze training op voor de lopende onderzoeksnetwerken van 'Gewoon Bijzonder'. 

Lees verder
Onze CABRIO-training staat voor 6 letters: 
  • Communicatie 
  • All the way inclusief (van A tot Z) 
  • Belonging 
  • Rust en tijd 
  • Interesse in elkaars vaardigheden 
  • Ok, je mag fouten maken 
Vanaf 2020 mogen wij – een bont gezelschap van onderzoekers en designers – de Cabriotraining verduurzamen voor ZonMW en voor alle (onderzoeks)teams die co-creatie hoog in het vaandel dragen. 

Jij kan dit proces van doorontwikkeling volgen en beïnvloeden via onze nieuwe Facebook-pagina: Cabriotraining. Want een wagen met open dak biedt een hoop onvoorziene voordelen. We hebben er gewoon-bijzonder-cabrio-training-ervaringsdeskundigeneen aantal op een rijtje gezet:

1. Je kunt makkelijk multitasken

In een wereld waarin we het steeds drukker lijken te hebben, kun je met een cabriolet prima multitasken: bijpraten (reflecteren), opfrissen en bijbruinen onderweg naar je doelbestemming. 

cabrio-training-gewoon-bijzonder

2. Alles gaat mee, ook een giraffe 

De laadruimte van een Cabrio is onbeperkt in de hoogte. Dus wat betreft de materialen die we ontwikkelen: je kan het zo zot niet bedenken of het past. 

cabrio-training-gewoon-bijzonder

3. Instap-alternatieven 

Met een cabriolet kun je vanaf elke hoek instappen. Iedereen kan vanuit eigen perspectief een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de cabriotraining. Samenwerking troef! 

cabrio-training-gewoon-bijzonder

4. Een cabriolet stimuleert de wetenschap 

Met open dak heb je altijd de optie om de auto langs de kant van de weg te zetten en sterren te kijken. Je staat in nauw contact met de geluiden en geuren van je omgeving, de natuurelementen, de context. Al je zintuigen staan vanzelf op scherp! 

cabrio-training-gewoon-bijzonder

5. Cabrio's zijn bevorderend voor je relaties 

Zeg nou zelf: heb je ooit een duo in een cabriolet zien rijden dat er ongelukkig uit zag? Doe met ons mee en je wordt vanzelf vrolijk. 

cabrio-training-gewoon-bijzonder

6. Nederland wordt steeds tropischer 

Je hebt het afgelopen lente en zomer wellicht al gemerkt: het wordt steeds warmer in Nederland. En met meer zonnige dagen heb je des te meer reden om in onze cabrio te springen.

Oproep: gezocht prutselaars!

tip-cabriotrainingHet mooie woord ‘prutselaar’ is een samentrekking van prutser en knutselaar. Het woord is bedacht door Kees van Kooten. We zijn op zoek naar prutselaars: mensen die zin hebben om mee te denken, uit te proberen, creatieve voorstellen te doen. Op de Facebook-site 'Cabriotraining’ zullen we de voortgang van de verduurzaming van de Cabriotraining in woord en beeld naar buiten brengen. Dus… prutselaars aller landen: volg ons en spring in onze Cabrio!

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.